Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Bagaimana orang China mennukarkan 'pork' kepada 'beef'

Tuesday, May 3, 2011 3 ,000,000 terlepas cakap
Hallo Allz..

China ni memang terkenal dengan copy-paste-edit barang-barang, makanan dan bermacam-macam lagi. Kalau dulu habis kes telur dorang buat yang fake, lepas tu wujud pula dengan beras dari bahan plastik, dan sekarang ni aku nak kongsikan kat korang bagaimana mereka ni menukar pork kepada beef dalam masa 90 minit sahaja dengan hanya menggunakan sejenis additive. JOM tengok macam mana dorang buat majik-majik ni.




1. Okey ini lah additive yang digunakan untuk menukarkan pork kepada beef. Aku tak taw lah additive ni jenis mana. Yang gambar kedua tu, untuk pengetahuan korang adalah sejenis bahan untuk menghilangkan rasa pork tersebut.


2. Kemudian gaol-gaolkan dengan saucer selepas korang satu padukan pork tadi dengan additive.






3. Hah..korang tengoklah perbandingan dia. Pork yang dah diletakkan dengan additive berbanding dengan pork yang masih clean-clean.


4. Kali ni kita buat yang hirisan-hirisan. Mula-mula korang mesti potong-potong, hiris-hiris dengan pisau yer, bukan pedang.


5. Kemudian pork tadi dicampurkan dengan extract dan flavor beef untuk menjadikan rasa dia macam beef. Lepas tu korang masak kat dalam air panas yang sedang mendidih. Air tu mesti dah kompom-kompom menjadi gelap.


4. Ok campurkan lagi dengan beef powder bagi menambahkan rasa beef dia..baru lah thrilll...jangan lupa campurkan caramel juga ehehe..


5. Gaul-gaulkan secukup rasa. Sambil tu korang boleh layan sms ker. Hehehe


6. Inilah final produk kepada pork yang telah bertukar kepada beef. Sama kan?

aku kata : korang hati-hatilah semasa memilih makanan. Pilihlah barangan buatan Malaysia dan yang halal.

3 comments

May 3, 2011 at 8:31 AM

pasni ntah apa lagi la dorang p ciplak.. hoho jaga2 karang ada roti dari surat kabar.. haha

May 3, 2011 at 12:08 PM

kin takut owh china ni..
macam2..
gunalah barang buatan malaysia..
hohoho..

May 3, 2011 at 1:31 PM

@Anne Nurain ehehe betul2 hehe

@Zulkifly Omar ahaha tu pun aku penah juga terbaca dulu hehe

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...