Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Romantik..!! Cara Co-Founder Nuffnang, Timothy Tiah Melamar Kekasihnya yang menyentuh hati

Friday, December 30, 2011 1 ,000,000 terlepas cakap
Hahah korang kenal Timothy Tiah? Bagi blogger mesti lah kenal kan, apa taknya tiap blogger Malaysia kompom ada iklan Nuffnang. Hahaha inilah video yang telah berjaya menyentuh seluruh dunia termasuk selebriti Amareyka.


KUALA LUMPUR, Malaysia – Satu klip video yang menunjukkan seorang rakyat Malaysia, Timothy Tiah melamar teman wanitanya telah memenangi hati ramai selebriti Amerika Syarikat (AS) termasuk hos rancangan pertandingan nyanyian American Idol, Ryan Seacrest dan penyanyi Christina Perri.


Seacrest memuji klip video berkenaan sebagai menyentuh perasaan manakala Perri, 27, yang popular dengan lagu Jar of Hearts mengaku ia membuatkan dia menangis.

“Saya menangis dan tersenyum pada masa yang sama!” kata Perri dalam komen di akaun Twitter miliknya.

Perri menyatakan bahawa dia menganggap lagunya, A Thousand Years yang digunakan dalam klip video berkenaan sebagai satu penghormatan buat dirinya.

Pujian dua selebriti itu membantu klip video berkenaan ditonton hampir empat juta kali dalam tempoh seminggu klip video itu dimuatkan di laman sosial termasuk YouTube sekali gus menjadikan Tiah dan kini tunangnya, Audrey Ooi, 26, sebagai contoh kepada pasangan kekasih di seluruh dunia.

Memiliki kerjaya sebagai usahawan Internet, Tiah yang berusia 27 tahun berkata, dia sebelum ini tidak berminat untuk berkahwin selepas banyak mendengar kisah keruntuhan rumah tangga rakan-rakannya.

“Namun, saya menyedari tiada gadis lain yang menawan hati saya seperti yang dilakukan Ooi. Tidak ada gadis lain yang saya pernah terfikir dalam pertimbangan untuk dikahwini,” kata Tiah kelmarin.

Klip video berkenaan memainkan lagu balad popular Perri, A Thousand Years dan dirakam oleh sebuah syarikat pengurusan perkahwinan.

Video itu menunjukkan Tiah membuat kejutan semasa Ooi makan malam bersama dengan rakan-rakan di sebuah restoran Itali di Kuala Lumpur pada 30 November lalu.

Ia menunjukkan Tiah dengan gementar berjalan memasuki pintu berkaca restoran itu dam melambaikan tangan untuk mendapatkan perhatian Ooi di restoran.

Ooi kelihatan bingung semasa Tiah yang tersenyum memegang beberapa poster yang mengandungi mesej dan kini menjadi popular di online.

Salah satu poster itu menyatakan: “Jika anda sukakannya, kenapa anda tidak menyarungkan sebentuk cincin.”

Sebelum poster itu ditunjukkan, Tiah menunjukkan Ooi sekeping gambar watak animasi Puss in Boots dengan mata seperti merayu dengan ayat: “Sudikah anda berkahwin dengan saya.”

Klip video lima minit itu berakhir dengan Tiah melutut dan menawarkan Ooi sebentuk cincin dan bunga.

Ooi sebak dan menawarkan lamaran itu.

Mereka berkenalan selama tiga tahun selepas bertemu pada majlis ulang tahun kelahiran Ooi.

Pemilik-pemilik laman blog mula menyiarkan klip video berkenaan selepas Seacrest menghebahkannya di Facebook dan Twitter pada 23 Disember lalu. – Agensi

Apa En. Nuffnang ni kata dekat blog dia?

One day I was discussing proposal ideas with Angela and she gave me an idea. She said since Audrey loves all these meme or 9Gag/Reddit kind of stuff, maybe I should give her a picture of the Y U NO GUY that said something like this. That gave me an idea. It’s true. Shorty and I both love all these memes. So I thought that instead of just having one picture, maybe I’ll tell a story with her favourite memes. I quickly put a plan together for the 30th of November.


Kalau-kalau korang masih tak puas hati, korang boleh baca entry dia mcm mana dia nak melamar sang kekasih hati kat sini.

Ini pula video yg aku jumpa kat youtube

akukata : Memandangkan dah ramai buat idea gila-gila untuk melamar kekasih, aku pun nak juga lah buat..wakakakakak

1 comment

Anonymous
January 14, 2012 at 2:53 PM

wahh waht a lovely romance story!!

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...