Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Ibu muda melahirkan bayi gergasi

Monday, February 7, 2011 2 ,000,000 terlepas cakap
METHUEN, Amerika Syarikat (AS) - Seorang ibu melahirkan bayi gergasi seberat 5.98 kilogram (kg) di sebuah hospital di sini pada Khamis lalu.


Menurut beberapa buah akhbar semalam, proses melahirkan bayi itu oleh ibunya, Amanda Byron, 21, berlaku selama 10 minit.

Amanda sudah diberitahu bahawa dia akan melahirkan bayi gergasi sebelum kelahiran tersebut berdasarkan ujian imbasan.

Namun, apabila bayi tersebut selamat dilahirkan, ramai yang terkejut termasuk doktor kerana mereka tidak menyangka cahaya mata pertamanya itu terlalu besar.

Seorang doktor yang menyambut kelahiran bayi itu memberitahu Amanda bahawa dia mahu merakamkan gambar anaknya selepas melihatnya terlalu besar.

Bayi itu yang diberi nama Jonathan Patrick tidak menghidap sebarang penyakit walaupun tubuhnya besar.

Menurut rekod Guinness Book of World Records, bayi terberat di dunia dilahirkan pada 1879 dengan berat 10.48kg yang meninggal dunia 11 jam selepas dilahirkan. - Agensi

2 comments

February 8, 2011 at 7:08 AM

Memang besarlah.. Boleh pegang rekod semasa ni.. Moga 'bayi gergasi' ni punya tuah n bahagia yang 'superb' juga.. ^^,

February 8, 2011 at 12:37 PM

wow..besar kot..apa2 pun...rezeki wat si ibu lah

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...