Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Pengasas Facebook : kehidupannya yang biasa-biasa sahaja

Monday, February 14, 2011 3 ,000,000 terlepas cakap
PALO ALTO, California – Pengasas laman sosial Facebook, Mark Zuckerberg makan bersila dekat pintu sebuah kedai di sini, lapor sebuah akhbar semalam.


Zuckerberg yang berusia 26 tahun dan bilionair termuda dunia dengan anggaran kekayaan AS$16 bilion (RM48.81 bilion) memakai baju T, kasut sukan dan seluar jean Levi’s semasa dia makan makanan Mexico yang dibeli dari sebuah gerai di tepi jalan baru-baru ini.

Seorang pejalan kaki berkata, pengasas Facebook itu tidak dikawal oleh seorang pengawal keselamatan.

“Dia (Zuckerberg) berjalan di gerai itu, menunggu dalam barisan seperti orang lain dan membeli ayam, nasi dan kerepek tortilla dengan harga AS$4 (RM12.20) untuk makan dengan seorang rakan di satu laluan ke sebuah kedai,” katanya.

Pengasas Facebook itu kelihatan seperti seorang pelajar yang tidak berduit semasa dia berdiri dan makan bersila.

Zuckerberg menyewa sebuah rumah yang mempunyai tiga buah bilik di sini dekat dengan pejabatnya.

Dia tinggal bersama kekasihnya, Priscilla Chan, 26, yang merupakan pelajar jurusan perubatan.

Zuckerberg turut memandu sebuah kereta Honda berusia lima tahun walaupun dia merupakan antara orang yang paling kaya di dunia.

Dia mencipta Facebook di dalam bilik asramanya di Universiti Harvard, Amerika Syarikat pada 2004.

Namun, Zuckerberg tidak menamatkan pengajiannya di universiti tersebut dengan alasan untuk menumpukan perhatian ke atas Facebook.

Pengasas Facebook itu menjadi bilionair termuda semasa dia berumur 23 tahun. – Agensi

aku kata : ambik dari kosmo

3 comments

February 14, 2011 at 9:12 AM

Nnt sy jadi wanita malaysia 1st yg jadi billioner atas usaha mghasilkn jenama terkemuka "Finie Ramos"..aaiiiseeehhh.. ^_^

February 14, 2011 at 7:03 PM

mcm mo create juga... facebell la.. hehehhe similar la kan huhhu

February 15, 2011 at 6:37 AM

@Finie Ramos hahahah aku support ko sana..seyes ni finie..aku jadi pembuka profile yg petama dalam website ko tu..


@bell bebet Faceball?? ni pun idea gila2..ko trylah buat blog ko jadi mcm hehehe di indon dah ada budak 13 tahun buat tu..

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...