Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

[18sx] Fakta mengenai payu dara

Tuesday, January 18, 2011 12 ,000,000 terlepas cakap
Sorilah kepada pembaca wanita, mungkin post kali ni agak keterlaluan tapi ini aku anggap sebagai pengetahuan umum sahaja yang mana seorang lelaki perlu tahu. Kalau korang rasa entry kali ni adalah keterlaluan korang boleh minta untuk aku padamkan dari blog aku ni. Heheh tak kisah, menjaga hati korang adalah lebih penting buat aku. apa pun JOM ambik tahu hal ni..!!

Inilah fakta yang perlu anda ketahui mengenai payudara.

1. Berat rata-rata payudara adalah sekitar 500 gram dan merupakan 4-5% dari total lemak tubuh dan 1% sebahagian daripada berat badan.

2. Payudara akan mengembang seperti halnya penis pada saat tubuh sedang berghairah.

3. Puting pada wanita akan bertambah sekitar 10 mm pada saat terangsang.

4. Rata-rata ukuran payudara penduduk Amerika adalah 36C. Jauh lebih besar dibandingkan 15 tahun yang lalu, yaitu hanya 34B.

5. Ukuran payudara akan mengecil dan bentuknya melebar setelah mencapai usia separuh usia. Pada waktu ini tidak lagi dianggap menarik.

6. Pada tahun 2008, di Amerika telah dilakukan pembedahan plastik pembesaran payudara sebanyak 307,230 kali. Lebih banyak dari pembedahan plastik pada hidung sebanyak 279,000 kali dan menyedut lemak 245,000 kali.

7. Rata-rata belanja untuk pembedahan plastik tersebut mencapai US 3,700.

8. Hal ini yang mungkin menyebabkan 20,967 wanita berhenti menggunakan implan payudara. Sementara ada 17,902 lelaki melakukan operasi sedut payudara.

9. Pada mulanya implan payudara menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti poliester, suntik silikon, gading, karet, bola kaca dan tulang rawan sapi muda.

10. Wanita dengan payudara implan terbesar di dunia adalah Sheyla Hershey. Payudaranya berukuran 38KKK dengan berat implan 10,000 cc.

11. Pakaian wanita berbentuk coli sudah ada sejak abad ke-7 SM, namun pengeluaran secara besar-besaran baru terjadi sejak tahun 1930-an. Saat ini keuntungannya mencapai $16 trillion setahun.

12. Jika anda tidak suka mengenakan coli, bertelanjang dada boleh dilakukan di tempat-tempat umum di Hawai, Texas, Maine, New York, dan Ohio.

13. Dibandingkan susu sapi, susu manusia lebih manis, lebih banyak mengandung vitamin E, lebih banyak mengandung asid amino essensial dan rendah sodium.

14. 5% bayi-bayi yang baru lahir mengeluarkan air susu sampai usia 2 bulan daripada ibunya.

15. Merokok menyebabkan payudara menjadi kendur kerana bahan kimia berbahaya dalam rokok membuat elastisitas kulit menurun.

16. lelaki mudah tertarik pada bahagian payu dara wanita berbanding bahagian lain pada wanita.

17. Lelaki boleh memiliki susu badan.
It's exceptionally rare, but since men possess mammary glands just like women do, they have the capacity to produce milk. When male lactation happens, it's usually because of hormonal treatments for diseases like cancer


18. England merupakan negara yang memiliki payu dara yang besar di bahagian eropah

19. Pembesaran implan payu dara sebanyak 3 kali boleh mengundang MAUT

20. DI hongkong korang boleh ambil degree dalam Bra studies.
In Hong Kong, you can get a degree in Bra Studies from the Hong Kong Polytechnic University where they teach you how to design and build a bra. Recently, the students exhibited their designs at the ACE Style Institute of Intimate Apparel at the ITC Resource Centre.


dikisahkan di:
www.weirdpalace.com
http://www.oddee.com/

12 comments

January 18, 2011 at 6:39 PM

haha..maklumat yang sgt3 kagum

January 18, 2011 at 6:44 PM

@CIK CIRA erk?? hahahha

January 18, 2011 at 6:52 PM

kau terpanggil utk buat entri ni setelah kami bergurau2 di kelas ka,ib?huhu~baekla..kami bangga. ;D

January 18, 2011 at 7:02 PM

hahaha..
gelak member aku bace post nieh...

gud info...

January 18, 2011 at 7:18 PM

@freakystar ahahaha tidak lah..sifat ingin tau jak bha..sori kalau melampau pla hehehe

@sampah hitam Aik? gelak2 ada tak da maksud lain ker tu? hahha

apa pun thanx..

January 19, 2011 at 8:55 AM

Yg no.9 tu ba..Pkai Bola Kaca??Huih!!!!!bikin takut, ehhh! No.8 tu plak; operasi sedut payudara??apa tu??

January 19, 2011 at 7:38 PM

@Finie Ramos operasi sedut payu dara mungkin untuk sedut lemak2 kali..

January 19, 2011 at 8:28 PM

suka si pinung ahh... :p~

January 21, 2011 at 2:38 PM

baek punya info.. ;))

January 21, 2011 at 3:23 PM

@Catherine- manda cath..tu sifat ingin tahu punya hehehe

@fRaMe+LenSeS akakaaahhh sekadar perkongsian ilmu..tp jgn pikir yg bukan2 noo..

January 21, 2011 at 3:31 PM

waaa...saye pown tak tau...uhuhuhu...kredit 2 ezurah

January 21, 2011 at 3:46 PM

@fara_farez89 heheh thanx fara..

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...