Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

kanak-kanak 12 tahun : tunjuk skill make-up muka

Tuesday, December 21, 2010 10 ,000,000 terlepas cakap
China: obses terhadap kecantikan, perkara ini turut melanda mereka yang mula meningkat ke alam remaja.


Gambar di atas menunjukkan kanak-kanak berumur 12 tahun mengenakan bedak asas. Kemudian dia menambahnya dengan bedak muka, eyeshadow, eye-liner, mascara dan turut lashes

Setelah semuanya selesai, kanak-kanak ini turut pose menunjukkan kecantikannya di hadapan camera. Ala macam model-model jugalah. Gambar ini telah di siarkan di laman sesawang di China.

Seorang awek yang berumur 23 tahun telah memberikan komen terhadap gambar kanak-kanak tersebut selepas dia melihat perbezaan kanak-kanak tersebut sebelum dan selepas berdandan.

" Saya berumur 23 tahun tetapi masih tidak dapat mengenakan make-up seperti kanak-kanak tersebut."

Seorang lagi awek pula berkata "pada zaman ini, tiadalah wanita hodoh, semua ini kerana kemahiran bermake-up"

Ni lah muka innocent budak tu..alalalaaa..


Yang ni pla dia nak mula sudah


tepek..tepek..tepek sikit hahaha


Ni la final result dia..amacam??


Gugur jantung aku.. gila mak aih..sempat lagi dia pose macam tu


tengoklah perbezaan dia sebelum dan selepas

kata aku: amacam awek2 kat luar sana?? tercabar tak dengan kemahiran budak ni?? hahah

10 comments

December 21, 2010 at 8:48 AM

budak2 lagi reti mekap dr aku..
hahaa

December 21, 2010 at 8:51 AM

@mr_mrs mikko hahaha..
ala mungkin parent dia ada kaitan dgn kosmetik..

December 21, 2010 at 9:40 PM

huihh advance ni budak . hahaha

December 21, 2010 at 10:22 PM

@afika andiyup..mmg advance budak ni hahaha

December 23, 2010 at 10:45 PM

pnya men santik..kekkeekke

January 7, 2011 at 2:31 PM

grr!!!!kalah aQ...nda buli jadi ni...miahahahaha....

January 7, 2011 at 5:21 PM

@Ayie Mcvalyth hahaha..jgn ko mengalah bha jiayou-jiayou..

@~NieZa~ hehehe ya ka santek?? pakai mekap besa lah..

January 19, 2011 at 9:05 PM

budak pun reti .
nelly pun tak reti ..

January 31, 2011 at 12:23 PM

senang jew, yg penting contact lens& bulu mata palsu, tak da dua benda ni, xla nmpk kesan.

January 31, 2011 at 7:11 PM

@nelly hehehe tak pa, nelly mekap utk suami jer nanti

@marionette.life.goes.wrong heheheh..itu resepi penting ker dalam bermekap?

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...