Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Filem-filem Malaysia 2011 (bakal di tayangkan)

Wednesday, December 15, 2010 3 ,000,000 terlepas cakap
Tadi masa aku tersesat buat blogwalking aku jumpa blog ni. Blog ni buat entry tentang filem-filem melayu yang akan ditayangkan pada tahun 2011 masihi (tahun depan la tu). Jadi kita tunggu lah yer dengan penuh sabar dan tabah penayangan filem-filem ini. Jadi dari senarai-senarai filem ini, manakah yang akan menarik perhatian anda?? Kalau korang nak cari sinopsis cerita ni korang boleh tanya Pakcik Google yer. Tak pasti pla aku kalau Pakcik Google tau sal benda ni sebabnya aku belum penah tanya dia lagi. OK cukup bab merepek, Mari kita layanz..JOM!!

3GP
-- arahan Aidilfitri Mohamed Yunos, terbitan Primeworks Studios

ADIK MANJA RETURNS
-- arahan Dharma Harun, terbitan Adik Manja Entertainment

AKU BUKAN TOMBOY
-- arahan Syamsul Yusof, terbitan Skop Productions

BAIK GILER
-- arahan Mansor Akob, terbitan Layar Dimensi

BERANI PUNYA BUDAK
-- produksi M'sia-Thai lakonan Afdlin Shauki, Awie & Sharifah Sofia, terbitan Vision Works

BUNGA LALANG
-- arahan Dain Iskandar Said (Dukun), terbitan Apparat & Convergence Entertainment

CAHAYA
-- arahan Johan John, lakonan Elaine Daly, Khir Rahman, Namron dll

CUN
-- arahan Osman Ali, terbitan Tayangan Unggul

...DALAM BOTOL
-- arahan Khir Rahman, terbitan Raja Azmi (Pengedaran J.A.S)

DATIN GHAIRAH
-- arahan Sabree Fadzil, terbitan De Baron

DILARANG MASUK
-- filem thriller arahan Jeff CKS, lakonan Isma Hanum, Esma Danial dll

HANTU BUKIT CINA
-- arahan Liza Ismail & TS Jeffrey, lakonan Gambit, Fouziah Gous dll

HANYUT
-- arahan U-Wei Saari, lakonan Sofia Jane, Diana Danielle, Khalid Salleh dll

HIJAB
-- arahan Pierre Andre, terbitan YB Pictures

KARAK
-- arahan Yusry, terbitan KRU Studios

KARIPAP CINTA
-- filem adaptasi novel, arahan Othman Hafsham (Soal Hati), lakonan Gambit dll

KEMBAR SIANG
-- arahan Hatta Azad Khan, terbitan Metrowealth

KERAMAT
-- arahan Azhari Zain, terbitan Metrowealth

KL GANGSTER
-- arahan Syamsul Yusof, terbitan Skop Productions

KONGSI
-- arahan Farid Kamil, terbitan Metrowealth

MOMOK... JANGAN PANGGIL AKU
-- arahan M. Jamil, terbitan Galaksi Seni

NUR KASIH
-- filem adaptasi siri TV, arahan Kabir Bhatia (Cinta, Sepi & Setem)

OMBAK RINDU
-- filem adaptasi novel, arahan Osman Ali

RASUK
-- arahan S. Baldev Singh (penerbit Akhirat, pengarah bersama Kecoh Betul)

RATU
-- arahan A. Razak Mohaideen, terbitan Line Clear Motion Pictures

SEKALI LAGI...
-- arahan Hashim Rejab, terbitan Metrowealth

SENARIO OPS POCOT
-- arahan Ismail Bob Hasim, terbitan Metrowealth

SENJAKALA
-- arahan Ahmad Idham, lakonan Liyana Jasmay dll

SERU
-- arahan Pierre Andre, terbitan Tayangan Unggul

TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK
-- arahan James Lee (Histeria), terbitan Tayangan Unggul



yang ni pla hanya FILEM CADANGAN
(tak confirm akan buat / tak siap / tak jadi buat)



ADUH SALEHA

AKUARIUM CINTA

BINTANG RAGUT BULAN

BRAVO 5

BUNIAN MAHKOTA SERI HELANG

CE1

CITIZEN M

CYBER X: ANCAMAN PENGGODAM

EMPAYAR: DENDAM TAMINGSARI

KEKASIHKU SERU

KELIP-KELIP (animasi)

MEK ANI

PAHLAWAN MAT KILAU

RANSAN

ROCK 2

SALADIN (animasi)

TAIKO

UPIN & IPIN: ANGKASA (animasi)

ZOMBI KILANG BISKUT


dah puas melayan tajuk-tajuk filem tu? jadi mana pilihan anda? mari kongsi bersama. Aku nak tunggu tu filem KL Gengster.

dikisahkan di : 1001 kisah

3 comments

December 16, 2010 at 12:02 AM

Ui banyak oh! Harap2 best2 semua.

December 16, 2010 at 6:03 AM

@Del Glamivaiya bha..aku pun harap semua tu yg bez2 jak ni heheh..jgn lah mengecewakan..

June 14, 2011 at 5:17 PM

pasti best lah! haha

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...