Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Finger Monkey si monyet kecik

Sunday, January 16, 2011 6 ,000,000 terlepas cakap
Finger Monkey adalah sejenis kereta yang baru sahaja dikeluarkan oleh pihak toyota di barat daya jepun. OK aku merepek lagi, untuk pengetahuan korang, finger monkey adalah seekor haiwan yang kecik aka comel. "ia terlalu kecik sehingga korang boleh memegangnya dengan jari jemari dan korang juga boleh simpan di dalam poket untuk korang bawa pulang," hehehe. Selain daripada namanya Finger Monkey (dalam i/c) haiwan kecil ini juga dikenalai sebagai Pocket Monkey (nama dalam passpot) dan Tiny Lion (nama dalam surat beranak). Haiwan ini berasal daripada keluarga goku Callitrichidae, spesis Cebuella dan genus C. pygmaea. Haiwan-haiwan ini kini terdapat di hutan hujan Brajil, Peru, Bolehlah bolivia, Ecuador dan Colombia picture. OK sekrang mari kita layan gambar-gambar pula ok? JOM!!



























6 comments

January 16, 2011 at 9:01 AM

ada potensi utk jadi haiwan peliharaan neyh.... ^_^

January 16, 2011 at 9:32 AM

@Mohd.Rusman Usman hehehe ko kena pegi brajil dulu untuk bawa pulang ke sini hehehe

January 16, 2011 at 1:53 PM

hahaha...kecik mcm ko la...wakakaka

January 16, 2011 at 8:33 PM

ohmaigoddddd gila comel !!! uwaaa aku mau ! eee sakit ati ni kalau aku nda dapat pgg ! :/

January 16, 2011 at 9:17 PM

@intan nurashura mohd deris aku kecik dan comel hahahah

@Nana Liyana ko kena pegi brazil la, import dari sana kalau nak hehehe

January 17, 2011 at 9:11 AM

wah...xsedar2 tmasuk d lubang idung nnt!

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...