Segera update kepada anda

Giler!! seramai sedang membongkar cerita-cerita mengarut yang ada blog ni.

Tips cover malu bila terjatuh

Friday, January 14, 2011 7 ,000,000 terlepas cakap
Korang ada masalah kestabilan badan sehingga korang selalu jatuh dalam pelbagai keadaan? Korang rasa malu bila terjatuh? apa lagi depan orang ramai. OK di sini aku kongsikan kepada korang, cara-cara cover malu apabila terjatuh. Kalau korang ada idea lain, boleh komen kat bawah, nanti aku angkat masuk dalam entry ni. Hehehe JOM

1. Kalau tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda
baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian
ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalau terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan
jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje
buat lawak...

3. Kalau terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalau terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil
marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang
yang amat prihatin terhadap kebersihan.. ..

5. Kalau jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalau terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada
orang membantu anda..kalau takde..baring terus sampai malam dan takde
orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun
semula....

7. Kalau jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau
sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak
lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

8. Kalau jatuh bangunan : tak payah nak cover malu, sebab nanti ada orang akan tolong cover muka mayat korang dengan surat khabar. Siap masuk news lagi taw..

dikisahkan di : umplife.com

7 comments

January 14, 2011 at 6:32 PM

HAHAHAHA :P lawak2 .

January 14, 2011 at 6:33 PM

@Nana Liyana hahaha..saja jak tu..bh kalau rasa berguna sila amalkan hehehe

January 14, 2011 at 6:46 PM

Wahahahhak! yg no 8 tu paling manang :p!!

January 14, 2011 at 7:39 PM

kelakar lah . . tak tahulah nelly buat menjadi ke tidak .

January 14, 2011 at 8:35 PM

@marionette.life.goes.wrong heheh yg no.8 tu org yg stress gila2 jak heheh

@nelly heheh pilih jak mana2 nelly kompom jadi..yg dalam bas tu ka..hehehe tp jgn pilih no.8 tu ar..

January 14, 2011 at 9:38 PM

ow..mentang2 sy xda kestabilan...hahahhaha...

January 14, 2011 at 9:56 PM

@AmoreMio88 aik?? trasa ka? hahaha mmg utk ko tu chu hahaha

Post a Comment

Korang rasa ada sesuatu yang nak di katakan? jangan simpan, kongsikan bersama...